Quarantaine geeft ruimte voor nieuw initiatief

Vanaf 2020 ben ik gestart als streamer op Twitch. Streamen houdt in dat een persoon live presenteert voor een online publiek. Twitch is een website waar al deze verschillende kanalen live gaan. De kijkers thuis maken een selectie waar ze naar willen kijken. Zo kunnen zij op basis van taal of categorie een keuze maken. De ene kijker houdt van videospellen en de andere van entertainment met gezellige muziek. Zodra de streamer live gaat, kunnen alle kijkers zich verzamelen op dat aangewezen kanaal en interactief deelnemen/kijken.

Dit initiatief combineert twee passies met elkaar. Presenteren en competitief gamen. Sinds maart heb ik de status verkregen van Twitch Affiliate. Dit opent deuren naar meer opties die leiden tot grotere mate van groei op dit platform.

Live streaming is een concept wat voor jongere generaties een norm is. Het is een markt die komende jaren zal blijven groeien.